Choose your language

duminică, 9 noiembrie 2014

Tort cu capsuni si revent (rubarbura)

Reteta "Secretele Bucatariei"


O solutie de desert pentru pranzul de duminica in familie..

Ingrediente

1 blat de cacao
3 linguri de gem capsuni
400 g capsuni
1 plic Tort Gelee
2 linguri zahar
50g fistic tocat

Umplutura

500 g revent (rubarbura)
50 g zahar
200 ml vin alb

Crema

15 g gelatina
150g capsuni pasate
4 linguri capsunata (eu am pus visinata)
250g mascarpone
100 g zahar
250 ml frisca


Preparare

1. Se curata reventul, se decojeste si se taie felii de 1cm. Se incalzeste vinul cu zahar si se inabusa reventul 5 min. Se strecoara si se pastreaza sucul.
2. Se amesteca piureul de capsuni cu mascarpone, capsunata (visinata) si zahar. Se inglobeaza gelatina dizolvata. Cand incepe sa se intareasca frisca batuta.
3. Blatul se unge cu gem si se umple cu un strat de revent si unul de crema. Se da la rece 2 ore.
4. Se aseaza pe tort capsuni. Se fierbe praful de glazura cu zahar si zeama de la revent. Se toarna peste fructe si se lasa sa se intareasca. Se presara pe margine fistic pisat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu