Choose your language

joi, 14 noiembrie 2013

Biscuiti de ovaz cu caise


Reteta testata de Iulia
Langa o cana de lapte cald sau langa cafeaua de dimineatza se potriveste mereu ceva dulce. Azi va prezint o reteta de biscuiti foarte simpla, iar rezultatul este delicios.
Ingrediente
50g caise uscate
50g unt moale
50g zahar brun
2 linguri lapte condensat 
50g fulgi de ovaz
85g faina amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt
Preparare
Se incinge cuptorul la 150C / gaz 2. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se taie caisele in bucati mici.
Se pune untu si zaharul intr-un bol de mixer si se amesteca bine, apoi se presara fulgii de ovaz si caisele si se amesteca din nou. La final se adauga faina si se framanta cu mana, pana se incorporeaza complet.
Se formeaza o bila mare de aluat, care se imparte in sase parti egale. Se modeleaza fiecare biluta de aluat in mana, apoi se striveste pe suprafata de lucru cu ajutor palmei.
Se dau la cuptor timp de 25-30 minute, pana devin aurii pe margini. Se lasa sa se raceasca in tava. Biscuitii se pot pastra intr-un recipent etans trei zile.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu