Choose your language

luni, 18 noiembrie 2013

Piersici cu branza si bacon

Pentru o seara de sambata cu prieteni, va propun o reteta simpla si foarte gustoasa. Imi plac mult piersicile (pe catelul meu o cheama "Momochi", in traducere din japoneza, piersicuta), dar se pot inlocui in reteta cu nectarine, daca va plac mai mult.
Pentru 4 porti, am folosit:
4 piersici
4 felii de bacon
75 g gorgonzola
2 lingurite miere
2 lingurite parmezan

Preparare:
Se spala piersicile, indepartand tot puful de pe ele.Se taie in jumatate si se indeparteaza samburii.
In locul ramas gol, punem parmezan ras, apoi se aseaza pe fiecare jumatate de piersica o felie de bacon (putem folosi si prosciutto), ca o panglica.
Ungem piersicile cu miere si le asezam intr-un vas termorezistent. Punem deasupra cate un cub de gorgonzola si lasam la cuptor la foc mic cinci minute.
Se servesc calde decorate cu frunze prospete de menta sau busuioc.
Delicios :) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu