Choose your language

luni, 18 noiembrie 2013

Poza noastra de profil-Desert la pahar cu iaurt si grapefruit

A fost prima poza pe care am postat-o pe pagina noastra de facebook, este un desert la pahar foarte gustos cu care iti poti impresiona prieteni si este usor de preparat. 
4 bucati grapefruit galben
2 bucati grapefruit roz
2 linguri rom
40 gr nuci
80 gr zahar
2 linguri zahar pudra
250 ml iaurt
200 ml frisca
1 lingurita gelatina
Se stoarce zeama a 2 grapefruit-uri albe. Cele ramase( albe si roz), se curata de coaja si de pielite; pulpa se desface in bucatele mici care se amesteca cu visinata; se pot pastra 4-5 bucati mai mari, pentru ornat; se stoarce zeama ramasa in pielite-in total cam 250ml de zeama.
Nucile se prajesc intr-o tigaie fara grasime; se lasa putin la racit, se curata de pielite pe cat posibil; se pastreaza cateva bucati pentru ornat, restul se taie.
Zeama de la grapefruit se pune la fiert cu zahar, cand aceasta s-a dizolvat se adauga lingurita de gelatina dizolvat in 4-5 linguri de apa rece; amestecand continuu se lasa la fiert la foc slab 2 minute. Se ia de pe foc si se lasa putin la racit, amestecand din cand in cand.
Separat, se amesteca iaurtul cu zahar vanilat si cu nucile taiate; cand zeama de grapefruit este calda, se adauga cate putin amestecul de iaurt, si frisca batuta.
Se aseaza in cupe/pahare un strat de crema, apoi fructe, crema. Se orneaza cu bucati de grapefruit si nuca. Se serveste dupa ce s-a racit complet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu