Choose your language

joi, 9 ianuarie 2014

Lasagna Vegetariana

Ingrediente

foi lasagna
1 dovlecel
1 morcov
ciuperci proaspete (depinde cat de mult va plac, eu am pus cam 7 ciuperci potrivite)
1 ceapa rosie (se poate pune si alba sau verde)

1 cutie pasta de rosii
1 rosie mare data pe razatoare sau taiata cubulete
1 ardei gras rosu
3 linguri de ulei de masline
2 oua
2 linguri faina
1 pahar de apa
1 pahar mare de iaurt (am pus un iaurt grecesc 10% de 400 gr)
40 gr unt
cascaval dupa preferinte
sare,piper,boia

Legumele se spala, se toaca marunt si se amesteca cu un praf de sare.

Intr-o tigaie se incinge ulei cu doua-trei linguri de apa, se adauga legumele si se lasa 6-7 minute. Se adauga un pahar de apa, pasta de rosii, precum si rosia data pe razatoare. Se pun sare, piper, boia dupa gust si se lasa pe foc cam 20 minute, timp in care se inmoaie legumele.

Separat se pregateste sosul de iaurt. Se pune untul intr-o cratita, se lasa sa se topeasca la foc mic si se adauga faina amestecand continuu, apoi stingem totul cu iaurt amestecat in prealabil cu 100 ml apa. Se lasa pe foc in jur de 7-8 minute si se ia de pe foc.
Dupa ce se raceste un pic, se amesteca cu doua oua batute.
In vasul de lasagna, se toarna cateva linguri de sos de iaurt, apoi asezam foaia de lasagna si dupa cateva linguri din sosul de legume, peste sos de iaurt si cascaval (felii sau dat pe razatoare),peste foaia de lasagna, si tot asa pana la aprox 3/4 din inaltimea vasului. Ultima foaie are deasupra doar numai sos de iaurt si cascaval.
Coacem 30 minute la 200 grade.

Pofta buna!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu