Choose your language

joi, 3 iulie 2014

Piept de pui cu dovlecel si fistic


   Va propun o reteta foarte simpla, usor de preparat,si foarte apreciata in special de persoanele care prefera mancarea condimnentata.
Pentru o cina in doi sau o seara cu prieteni, se pot folosi diverse condimente dupa preferinte,
Reteta originala am gasit-o in revista "Bucataria pentru toti" si am inlocuit: ulei de masline cu ulei cu chili si usturoiul verde cu catei de usturoi.



Ingrediente(pentru 2 portii):

2 bucati piept de pui
1 dovlecel 
2 catei de usturoi
2 fire de ceapa
50 ml vin alb
1 lingurita curry
2 linguri de fistic curatat de coaja
2 linguri de ulei cu chili
sare, piper

Preparare:

1.Se taie puiul cubulete, iar dovlecelul rondele, se pune sare si piper.

2. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga ceapa si usturoiul.

3. Cand s-au calit , se adauga puiul, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa 2-3 minute la prajit.

4. Se adauga si dovlecelul, se toarna vinul si se lasa la fiert 5 min cu capac.

5. Adaugam curry si fistic amestecand si mai lasam pe foc 3-4 minute.

6. Se serveste cald decorat cu fistic.


Pofta buna!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu