Va propun o reteta foarte simpla, usor de preparat,si foarte apreciata in special de persoanele care prefera mancarea condimnentata.
Pentru o cina in doi sau o seara cu prieteni, se pot folosi diverse condimente dupa preferinte,
Reteta originala am gasit-o in revista "Bucataria pentru toti" si am inlocuit: ulei de masline cu ulei cu chili si usturoiul verde cu catei de usturoi.
Ingrediente(pentru 2 portii):
2 bucati piept de pui
1 dovlecel
2 catei de usturoi
2 fire de ceapa
50 ml vin alb
1 lingurita curry
2 linguri de fistic curatat de coaja
2 linguri de ulei cu chili
sare, piper
Preparare:
1.Se taie puiul cubulete, iar dovlecelul rondele, se pune sare si piper.
2. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga ceapa si usturoiul.
3. Cand s-au calit , se adauga puiul, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa 2-3 minute la prajit.
4. Se adauga si dovlecelul, se toarna vinul si se lasa la fiert 5 min cu capac.
5. Adaugam curry si fistic amestecand si mai lasam pe foc 3-4 minute.
6. Se serveste cald decorat cu fistic.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu