Ratatouille (2007):" Gusteau: [on the TV] How can I describe it? Good food is like music you can taste, color you can smell. There is excellence all around you. You need only to be aware to stop and savor it. Gusteau: What do I always say? Anyone can cook! Remy: Oh, Gusteau was right. Oh, mmm, yeah. Each flavor was totally unique. But, combine one flavor with another, and something new was created!"
Choose your language
marți, 25 noiembrie 2014
Gratin de dovlecei la cuptor
Am incercat aceasta reteta dupa ce am citit-o in Goodfood, este usor de preparat, potrivita ca fel principal sau garnitura si perfecta pentru o cina rapida.
Ingrediente:
1 ceapa rosie feliata
2 ardei grasi rosii feliati
350g telemea
50g pesmet
2 dovlecei feliati
100g parmezan
50ml ulei
Pentru sos: 100g unt, 700ml lapte, 60g faina, coaja rasa de la 2 lamai
1. Se prepara intai sosul. Se topeste untul la foc mediu intr-o cratita si se incorporeaza faina amestecand continuu pana se omogenizeaza. Toarna incet laptele amestecand pentru evitarea formarii cocoloaselor, la final se adauga coaja de lamaie si se lasa sa fiarba 10 minute pana se ingroasa sosul.
2. Se tavalesc legumele in ulei si pesmet,(aici se pot adauga condimente dupa preferinta), si se dau la cuptorul preincalzit la 190 grade aprox. 15 minute pana se inmoaie.
3. Intr-un vasa de copt se toarna 3/4 sos alb si se aranjeaza un strat de dovlecei deasupra. Se aseaza deasupra o treime din telemea si se presara parmezan, apoi un strat de ardei. Continua asa pana la epuizarea tuturor ingredientelor, la final se aranjeaza ceapa deasupra si restul de sos.
4. Se coace 30-35 minute pana suprafata devine aurita.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu