Choose your language

marți, 25 noiembrie 2014

Gratin de dovlecei la cuptor


                                                                          


Am incercat aceasta reteta dupa ce am citit-o in Goodfood, este usor de preparat, potrivita ca fel principal sau garnitura si perfecta pentru o cina rapida.



Ingrediente:

1 ceapa rosie feliata
2 ardei grasi rosii feliati
350g telemea
50g pesmet
2 dovlecei feliati
100g parmezan
50ml ulei

Pentru sos: 100g unt, 700ml lapte, 60g faina, coaja rasa de la 2 lamai

1. Se prepara intai sosul. Se topeste untul la foc mediu intr-o cratita si se incorporeaza faina amestecand continuu pana se omogenizeaza. Toarna incet laptele amestecand pentru evitarea formarii cocoloaselor, la final se adauga coaja de lamaie si se lasa sa fiarba 10 minute pana se ingroasa sosul.

2.  Se tavalesc legumele in ulei si pesmet,(aici se pot adauga condimente dupa preferinta), si se dau la cuptorul preincalzit la 190 grade aprox. 15 minute pana se inmoaie.

3. Intr-un vasa de copt se toarna 3/4 sos alb si se aranjeaza un strat de dovlecei deasupra. Se aseaza deasupra o treime din telemea si se presara parmezan, apoi un strat de ardei. Continua asa pana la epuizarea tuturor ingredientelor, la final se aranjeaza ceapa deasupra si restul de sos.

4. Se coace 30-35 minute pana suprafata devine aurita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu